SFATURI UTILE

CITEȘTE CU ATENȚIE, NICIODATĂ NU AI CUM SĂ LE ȘTII PE TOATE. ÎȚI DORIM O CĂLĂTORIE PLĂCUTĂ!
SIMTE-TE CONFORTABIL

Poartă pantofi care sunt deja folosiți și haine în care să te simți bine. Te rugăm să porți pantaloni scurți doar în zonele de stațiune. În general nu ai nevoie de cămașă și cravată, însă dacă vrei să vizitezi un restaurant respectabil, atunci ar trebui să fi pregătit.

BAGAJ PUȚIN

Împachetarea și despachetarea pot fi într-adevăr o corvoadă. Majoritatea tindem să luăm cât mai multe haine după noi. Este o idee bună să iei mai multe schimburi pentru aceeași fustă sau pantaloni.

VERIFICĂ ALTITUDINEA

Altitudinea va influența temperatura și te va ajuta să-ți pregătești garderoba.

CERE AJUTOR

Dacă ai probleme cu stomacul și îți este rău, nu ezita să ceri ajutor. Cineva din echipajul nostru îți va oferi o soluție. Ai probleme cu televizorul, sau ți se pare ceva ciudat la camera ta, contactează unul din reprezentanții noștri sau încearcă să mergi la recepția locației unde ești cazat pentru a discuta.

MEDICAȚIE

Dacă urmezi vreun tratament încearcă să nu îl modifici înainte și nici în timpul călătoriei. Dacă trebuie să modifici tratamentul încearcă să o faci cu măcar 6 săptămâni înainte de călătorie. Respectă tratamentul și nu trișa când e vorba de administrare pentru că nu vrei să folosești toaleta de pe autocar sau ți se pare că ceilalți pasageri se uită la tine într-un mod ciudat.

BEA MAI PUȚIN

Alcoolul te poate afecta mai repede în timp ce călătorești, mai ales dacă ești la altitudini mai mari. Dacă bei, încearcă să o faci cu moderație și consumă apă suficientă pentru a elima alcoolul. Apa pe care o consumi trebuie să fie întotdeauna îmbuteliată, deoarece unele surse locale pot fi infectate.

BACȘIȘURILE

Amintește-ți că atunci când oferi bacșiș, o faci în mod personal pentru a mulțumi ospătarului pentru o treabă bine făcută. Fiecare individ ar trebui să o facă în mod personal fără a se lăsă influențat de celelalte persoane. Nota de plată se achită tot timpul ospătarului care te-a servit la masă. Bacșișul ar trebui să fie de obicei între 10 și 20% din valoarea notei de plată și în funcție de serviciile primite.

ȘOFERUL ȘI GHIDUL

Șoferul este calificat și se mândrește cu echipa sa. El va fi alături de tine pe tot parcursul călătoriei și responsabil pentru siguranța ta! Ghidul îți va fi alături pentru orice întrebare sau îndrumare. Îți recomandăm să lași bacșiș și echipajului nostru așa cum o faci și cu ospătarii la restaurant, pentru ca toată lumea să fie fericită.

BANII

Întrebarea cea mai frecventă înainte de călătorie este: "De câți bani am nevoie?". Fiecare țară are prețurile ei, tot timpul acestea pot varia. Când faci o plată numerar trebuie să plătești cu moneda locală, însă-ți recomandăm să folosești cardul de credit sau debit de câte ori ai șansa și să ai la tine tot timpul o sumă de rezervă, în cazul în care unul din cardurile tale nu mai este valid.